کد خبر 1711650
تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۰
زیرمیزی

با افزایش گلایه‌های مردمی از دریافت‌ زیرمیزی میلیاردی توسط برخی پزشکان، کمیسیون بهداشت مجلس کمیته ای با حضور وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی تشکیل داده است.

به گزارش مشرق، پدیده زیرمیزی، سال‌هاست که به زخمی مزمن در نظام سلامت کشور تبدیل شده است؛ زخمی که نه تنها هزینه‌های درمان را برای بیماران افزایش داده بلکه اعتماد عمومی به خدمات بهداشتی و درمانی را نیز خدشه‌دار کرده است.

با افزایش انتقادات و نگرانی‌های عمومی درباره دریافت‌های غیرقانونی در برخی بخش‌های درمانی، کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با دستور مستقیم حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون، کمیته‌ای ویژه برای بررسی و مقابله با زیرمیزی با ریاست سید محمدجمالیان و حضور ۴ نماینده مجلس، وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی تشکیل شده تا با تدوین طرحی ضمن شناسایی ریشه‌های این پدیده، راهکارهای مقابله‌ای جدی برای حذف آن ارائه و گامی مؤثر برای بازگرداندن عدالت و شفافیت به نظام سلامت کشور برداشته و این تخلف مزمن به طور ساختاری حل و فصل شود.

سید محمد جمالیان عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و رئیس کمیته مقابله با زیرمیزی با یادآوری شکایات مکرر مردم از اخذ زیرمیزی در برخی مراکز درمانی، می گوید: مردم به صورت مکرر این تخلفات را به نمایندگان مجلس منعکس و نمایندگان نیز به کمیسیون بهداشت مجلس ارائه می کنند و دریافت زیرمیزی افسارگسیخته شده و متاسفانه مبلغ زیرمیزی ها در پایتخت چند صد میلیونی شده است؛ پزشکان عمومی بیش از ۵۰ درصد پزشکان را تشکیل می دهند و متاسفانه تعداد اندکی از پزشکان متخصص در رشته های جراحی، ارتوپد و زیبایی زیرمیزی بگیر هستند و همین تعداد اندک به اعتماد عمومی و جایگاه حرفه پزشکی آسیب می‌زنند.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس دوازدهم با اشاره به ورود جدی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به موضوع زیرمیزی، یادآور می شود: در نشستی که با مسئولان وزارت بهداشت داشتیم کمیته ای ویژه برای مقابله با معضل زیرمیزی با ریاست اینجانب و حضور ۴ عضو کمیسیون، وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی تشکیل شده تا به بررسی راهکارهای مقابله‌ای جدی پرداخته شود.

جمالیان به شدت بر "قبح اجتماعی" این پدیده تاکید دارد و می‌خواهد که جامعه پزشکی نسبت به زیرمیزی حساسیت بیشتری پیدا کند و دیگر حتی نام آن نیز در میان مردم مطرح نشود.

اما سید سجاد رضوی معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز با اشاره به دغدغه‌های موجود در مورد دریافت‌های غیرقانونی زیرمیزی در نظام سلامت می گوید: اگرچه درصد پزشکان زیرمیزی بگیر اندک است اما همین درصد کم نیز برای ما قابل‌قبول نیست و افزایش تدریجی این موارد، زنگ خطری جدی است که باید پیش از تبدیل شدن به بحران، جلوی آن گرفته شود.

وی یادآور می شود که به دستور حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، کمیته‌ای ویژه به سرپرستی سید محمد جمالیان و با حضور ۴ عضو کمیسیون، رئیس سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت تشکیل شده که هدف آن تدوین طرحی برای مقابله با پدیده زیرمیزی بوده و این طرح به دنبال از بین بردن ریشه‌های بروز زیرمیزی و ایجاد قبح اجتماعی نسبت به آن است و ما می‌خواهیم کاری کنیم که اصولاً نامی از زیرمیزی شنیده نشود و مجلس به‌طور جدی این موضوع را پیگیری می‌کند و ما هم در وزارت بهداشت هم‌راستا با آن‌ها حرکت می‌کنیم.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در ادامه نقش سیاست‌های پرداخت را در گسترش پدیده زیرمیزی موثر می داند و می افزاید: وقتی در مراکز دولتی و دانشگاهی، پرداختی پزشکان با تأخیرهای ۱۲ تا ۱۳ ماهه انجام می‌شود در حالی که باید سر ماه قسط بانکی، اجاره خانه و سایر هزینه‌های زندگی را پرداخت کند مجبور است از طریقی این هزینه ها را تامین کند؛ حقوق پزشکان مانند سایر کارمندان ۱۲ تا ۱۹ میلیون تومان است و بخش مهمی از درآمد آن‌ها وابسته به کارانه است و وقتی این پرداخت‌ها منظم نباشد، نمی‌توان انتظار داشت که پزشک زیرمیزی نگیرد و پدیده زیرمیزی به‌طور کامل از بین برود.

وی در ادامه از ارسال نامه‌ای توسط رئیس کمسیون بهداشت به رئیس جمهور برای ابلاغ فوری به بیمه‌ها برای پرداخت منظم کارانه پزشکان خبر می دهد و می گوید: وزارت بهداشت متعهد شده اگر این مهم عملیاتی و محقق شود شاهد دریافت هیچ گونه زیرمیزی در حوزه بهداشت و درمان نخواهیم بود و در سال جاری با رشد منطقی تعرفه‌های خدمات درمانی، انتظار می‌رود زمینه‌های لازم برای مقابله با زیرمیزی فراهم شده باشد و اگر حمایت دولت از این طرح ادامه یابد، می‌توان امیدوار بود که معضل زیرمیزی به شکل چشمگیری کاهش یابد و حتی تا حد زیادی ریشه‌کن شود.

جمالیان همچنین با اشاره به تجربه موفق طرح تحول سلامت در کاهش زیرمیزی می افزاید: در آن دوران که پرداخت‌ها به موقع بود، موارد زیرمیزی به‌شدت کاهش یافت ما این تجربه را داریم و معتقدیم اگر پرداخت‌ها سامان یابد، پدیده زیرمیزی نیز کنترل خواهد شد.

معاون درمان وزارت بهداشت نیز با تایید اظهارات جمالیان با اشاره به تأخیرهای طولانی‌مدت در پرداخت مطالبات پزشکان در مراکز دولتی و دانشگاهی تاکید می کند که این تأخیرها هرچند توجیه‌کننده زیرمیزی نیست اما زمینه‌ساز آن می‌شود و وقتی پرداخت‌ها تا یک سال یا حتی ۱۸ ماه به تعویق می‌افتد، شرایطی ایجاد می‌شود که قبح زیرمیزی شکسته شود و به بخش های دیگر هم سرایت کند؛ ما در وزارت بهداشت همراه مجلس هستیم و باور داریم برای از بین بردن ریشه‌های زیرمیزی، باید هم ساختار پرداخت اصلاح شود، هم مقررات سخت‌گیرانه‌تری اعمال شود.

رضوی یکی از اقدامات مهم برای کنترل زیرمیزی را اصلاح صدور پروانه‌ها و شفاف‌سازی محل فعالیت پزشکان می داند تا راه برای تخلف بسته شود و می افزاید: هدف ما این است که بدون آسیب به کرامت جامعه پزشکی، پزشکان اصلاً به سمت زیرمیزی نروند و دیگر پرونده ای از پزشکان در مورد زیرمیزی در تعزیرات نداشته باشیم.

وی همچنین ممنوعیت تعیین تعرفه توسط بیمارستان‌های خصوصی و دولتی را از جمله اقدامات بازدارنده توصیف می کند و می گوید: از این پس هیچ بیمارستانی نباید خودسرانه تعرفه‌گذاری کند و این اقدام پیشگیرانه می‌تواند نقش مهمی در مهار پدیده زیرمیزی داشته باشد البته با به‌روز کردن قوانین و مقررات، اگر در جایی تخلفی رخ دهد، فرد متخلف باید پاسخگو باشد و هزینه آن را بدهد؛ وزارت بهداشت و جامعه پزشکی در این زمینه متحد هستند و اجازه نخواهند داد این پدیده بیش از این به نظام سلامت کشور آسیب وارد کند.

خرداد، ماه تصمیم نهایی

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به جدول زمانی کمیته اشاره می کند و می افزاید: برنامه ما این است که تا پایان خردادماه، پاسخ رئیس‌جمهور درباره تعهد بیمه‌ها را دریافت کنیم و اگر این تعهد انجام شود، برخورد با زیرمیزی از همان ماه با جدیت آغاز خواهد شد و برنامه مشخصی برای مقابله با زیرمیزی ارائه می دهیم.

جمع‌بندی و ارزیابی:

با حرکت هماهنگ مجلس، وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی اراده‌ای جدی برای پایان دادن به زیرمیزی شکل گرفته است و اکنون همه نگاه‌ها به پاسخ دولت دوخته شده و اگر پاسخ دولت به درخواست‌ها و حمایت‌ها از طرح‌های اجرایی این کمیته مثبت باشد، می ‌توان امیدوار بود که برای نخستین‌بار شاهد اقدام مؤثر و پایدار برای مقابله با زیرمیزی در نظام سلامت کشور باشیم.

پاسخ دولت و اقدامات اجرایی پیش‌رو می‌تواند نقطه عطفی در مقابله با این معضل بزرگ باشد و به کاهش چشمگیر و حتی ریشه‌کن شدن این تخلف کمک کند.

منبع: خانه ملت

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 34
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • علي حبيبي IR ۱۱:۵۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۳
    3 0
    با سلام چرا اينهمه دروغ بار مردم مي كنيد اولا 70درصد پزشكان زير ميزي مي گيرند آنهم سكه يا دلار از آن گذشته مگر جراحان و يا متخصصين كجا 12 ميليون مي گيرند مردم را....فرض نكنيد
    • IR ۱۶:۰۹ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۳
      0 0
      چرا دکترها نخواهند بارشان را ببندند .
    • IR ۱۶:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۳
      3 0
      پذیرش دانشجوی پزشکی تنها از بین جوانان وطن پرست عاشق ایران ، با تعهد بیست سال خدمت در مراکز دولتی !
  • مهسا IR ۱۲:۰۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۳
    1 3
    وقتی حق الزحمه جراحی یک سزارین که جون دو فرد در خطره و دیه سه میلیار و هشتصد میلیون تومن هست 'حدود ۳۰۰ هزار تومن هست 'معلومه که اینجور میشه. هزینه ها باید واقعی باشه
    • IR ۱۰:۱۹ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۴
      1 0
      تو یکی دیگه.....
  • IR ۱۲:۳۰ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۳
    2 0
    جدیداً دکترا به جای گرفتن پول نقد از بیمار برای عمل های سنگین ،سکه طلا و دلار درخواست می کنند که هم مالیاتی پرداخت نمی کنند و هم بتوانند با انباشت طلا و دلار طی چند سال به ثروت عظیمی دست پیدا کنند. برای همین چند سالی ست که ثبت نام کنندگان کنکور و ورودی دانشگاه ها بیشتر رشته های پزشکی است. پزشکان در ایران ثروتمندترین افراد جامعه هستند. اگر یک روز از یک پزشک (داندان پزشک ، چشم پزشک ، متخصصان ، پزشک عمومی ،زیبایی ، داروساز ) شنیدید که پزشکی پول ندارد ، ۱۰۰ درصد دروغ می گوید.
  • IR ۱۲:۳۹ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۳
    4 1
    این زیرمیزی بگیران پزشک نیستند بلکه جلادانی هستند که با سرمایه همین ملت پزشک شده اند وحالا هم کارد را به استخوان همین ملت فرومیکنن!!! خداوند آرامش وآسایش را ازآنها بستاند و در دنیا و آخرت هم لعنتشون کنه!!!
  • IR ۱۲:۴۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۳
    2 1
    زیرمیزی همه جای تیران هست از تک تک ادارات بگیر تا قضات و وکلا و پلیس و شهرداری و ... حتی بازیکن تیم پیروزی گفت به مدیران تیم حکومتی 5میلیارد تومن زیرمیزی دادم
  • IR ۱۲:۵۲ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۳
    1 5
    بذار زیرمیزی بگیرند . اگر درآمدشان کم شود از ایران می روند . کشورهای دیگه خواهان پزشکان باسواد ما هستند . یه کاری نکنید که خوب ها را ببرند ، پزشکان بی سواد مریض کُش برای ما باقی بمانند
    • IR ۰۷:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۴
      1 0
      کاش میرفتن و گورشون گم میشد!!!مردم ازدست این خدابی خبرها کم زجر نمیکشن و خون به جگر نمیشن! مرگ بسی بهتراست تا گرفتار این ها شوی! زیرمیزی گرفتن دست کمی از پول ربا نداره!
  • آرشاوین IR ۱۲:۵۹ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۳
    2 1
    تنها راه از بین بردن زیرمیزی خواری پزشکان ، افزایش تعداد پزشک و ظرفیت پذیریش دانشجویی پزشکی در مقطع تخصص هست که از این طریق هم مردم دسترسی بهتری به پزشک متخصص خواهند داشت و هم بازار انحصاری از بین می‌ره و دیگه پزشکان از بیماران پول اضافه و البته حرام مثل زیرمیزی طلب نمی کنند
  • شیما IR ۱۳:۰۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۳
    2 1
    چرا در کمیته تشکیل شده ، از قوه قضاییه ، نیروی انتظامی و وزارت اطلاعات حضور ندارن ؟ تا برخورد قضایی جدی با این پزشکان خاطی مثل باطل کردن پروانه پزشکی شون نشه ، هیچ اتفاق مثبتی نخواهد افتاد
  • IR ۱۴:۰۲ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۳
    4 0
    سلام متاسفانه .... اکنون درگیر بیمارستان شهدای تجریش هستم و میبینم در محوطه اورژانس تا 30 نفر چندین روز روی تخت هستند و جایی نیست دوما نیروی خدمات در گوشت میگه کاری داری من انجام بدم ؟؟؟ پول میخاد !!!!
  • راه حل ... IR ۱۴:۲۹ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۳
    3 1
    راه حل مشکلات و بهبود خدمات پزشکی : >>> اخذ شرط ثبت نام و تعهد بیست ساله خدمت از همه دانشجویان پزشکی و پرستاری در دانشگاههای دولتی و آزاد .... گسترش مراکز دولتی پزشکی با خدمات و کیفیت مناسب ...
    • IR ۱۶:۰۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۳
      3 0
      عالی ... دقیقا درسته
  • ناشناس IR ۱۴:۵۹ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۳
    2 1
    متاسفانه پزشکان جراح(اکثر پزشکان جراح) بدون هیچ گونه دغدغه ای اقدام به مطالبه و اخذ زیرمیزی های درشت می کنند و هیچ ابایی هم از هیچ کسی ندارند و این وضعیت باعث تاخیر در درمان بسیاری از بیماران گردیده و مشکلات بعدی عدیده ای برایشان بوجود می آورد ایکاش این اقدام واقعی باشد ایکاش رسیدگی کنندکان به این موضوع خودشان پزشک نباشند.
  • مشکلات مهاجرت پزشکان IR ۱۵:۳۲ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۳
    2 0
    مشکلات مهاجرت پزشکان !! .... حالا باز خوبه مدرک پزشکان ایران را در کشورهای اروپایی و امریکایی قبول ندارند !! .... و باید مجددا دوره هایی گذرانده و امتحان بدهند ! .... یکی از آشنایان که تخصص بیهوشی دارد به کانادا رفت و تا به امروز هم به وی مجوز طبابت و فعالیت پزشکی ندادند ! .... اکنون بعد از هفت سال ، اشتغال به کارهای متفرقه غیرمربوط به بیهوشی و هزینه کردن پول فروش یک خانه در ایران ، در حال برگشت به ایران هستند !!
  • پزشکان زالوصفت!! IR ۱۵:۴۰ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۳
    1 0
    متاسفانه بسیاری اقشار تحصیلکرده ، به ویژه برخی پزشکان ، مهندسان ، کارشناسان مالی و وکلا ، چند سالی است با رفتارهای غیرانسانی و اوباش گری اقتصادی ، در زمره پلیدترین ، کثیف ترین و زالوترین افراد جامعه قرار گرفته اند !!
  • IR ۱۶:۰۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۳
    3 0
    پذیرش دانشجوی پزشکی تنها از بین جوانان وطن پرست عاشق ایران ، با تعهد بیست سال خدمت در مراکز دولتی !
  • IR ۱۷:۵۵ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۳
    1 0
    ماکارگران مشاغ ازادفقط پول بیمه اونهم زیادترازدیگران پرداخت می کنیم وهیچ خدماتی نداریم چراباید یک دکترکه باپول مردم مدرک گرفته ودربیمارستان دولتی حضورداره پول جداگانه بگیره واونوقت بدای یک عمل چشم بایددهجلسه برای دیدن چشم به مطب خصوصب برویروخودش یک عمل که هزینه ۴میلیونی داره تبدیل به یک عما باهزینه۸میلیون میشه
  • مهدی IR ۱۸:۰۹ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۳
    20 0
    فاسدترین قشر جامعه پزشکان هستند که با پول مردم زندگی کرده اند و تحصیل کرده و بجای خدمت، خیانت کردند
  • IR ۲۱:۵۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۳
    2 0
    کسانی که تعرفه پزشکی را همیشه بیشتر از درصدافزایش حقوق زیاد میکنن مدیون این ملت هستند چون هیچ نظارتی روی زیر میزی پزشکان که واقعا مردم محروم را از ادامه درمان باز میدارد نمیکنند واقعا مردم پول درمان رو ندارند این زیر میزی رو نظارت کنید
  • IR ۰۷:۴۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۴
    1 0
    هرکسی با لقمه حرام پرورش یافته باشه در زندگی هم با لقمه حرام گذران زندگی میکنه!!! دزد با سرقت - پزشک با گرفتن زیرمیزی - قاضی با رشوه - کاسب با کم فروشی و گرانفروشی - مسؤل با رانتخواری واختلاس و...........!!!!!!!! خداکنه لقمه حروم ازگلوی کسی پایین نره وگرنه دودمانش را بباد میده!
  • IR ۰۷:۵۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۴
    1 0
    در ایلام پزشک قلب اول زیر میزی میلیونی میگیره بعد قلب بیمار که درد بیماری خودش بزرگترین عذابشه رو آنژیو یا عمل می کنه
  • IR ۰۷:۵۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۴
    2 0
    یا رب مباد که گدا معتبرشود
  • IR ۰۸:۰۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۴
    2 0
    سوگندبخداکه این پول ها فقط و فقط موجب خسران دنیا وآخرت این مثلا پزشکان میشه! دردنیا فسادونابودی خونواده و درآخرت هم عذاب الیم!!!
  • سهند IR ۰۸:۵۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۴
    0 1
    مشرق، اگر شرافت دارید ، دلتون بحال ملت میسوزه!!! راست میگید!! ی مورد، ی نمونه از ی گوشه در این مملکت خراب شده، که شده!! بگید، فساد و تباهی و رشوه و پارتی بازی و بیشرافتی و.... در آنجا لونه نکرده باش 😐
  • IR ۰۹:۲۰ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۴
    0 0
    دریافت بزرگواران با ارز و طلا و واریز به حساب اشخاص دیگر انهم با مبالغ نسبتا کلان انجام میگیرد . باعث همه اینها هم مسئولان هستند که هم اخلاقیات را از بین برده اند و هم با توجه به بی کفایتی در برنامه ریزی و نظارت درست و تامین معیشت اقشار مختلف در هر زمینه ای صرفا ترجیح می دهند چشمشان را روی فساد ببندند و چون کبک سر زیر برف کنند وگرنه نه شناسایی فساد سخت است و نه برخورد البته اگر قبلش مشکلات و علل را حل کرده باشند‌ تازه به همه اینها اضافه بفرمایید گرانی های درمان و بی کیفیت شدن خدمات و بی مسئولیتی برخی پزشکان و عوامل درمان رو
    • IR ۰۸:۳۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۵
      0 0
      زیاد حرف زده بودی ونخوندم!!!
  • آرمان IR ۰۹:۴۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۴
    0 0
    تا وقتی تعرض منافع در مجلس وجود داره هیچوقت قوانین درست و مورد نیاز تصویب نمیشه،وقتی کمیسیون پزشکی مجلس از پزشکان تشکیل شده یا کمیسیون قضایی از وکیل و قاضی ها،هیچوقت قانونی علیه خودشون تصویب نمیکنن خصوصا وقتی پای پول و مالیات بر درآمد این اقشار ثروتمند درمیان باشه همه میدونن پزشکان زیر میزی میگیرن،کاملا میشه مشخص کرد چه کسی چه مبلغی داره میگیره،ولی هیچ کاری نمیکنن! عجیب نیست؟
  • آرمان IR ۰۹:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۴
    0 0
    جمهوری اسلامی واقعی و عدالت شیعی و عدل علی در مملکت امام زمان واقعی،آرزوی ماست نه اینجا که فقط اسمش اسلامی هست و عدالتش بدتر از کمونیستی بی دین هستش پولدار ها عشق میکنن،مردم عوام و متوسط به پایین فقط عذاب میکشن و باید اقتصاد مقاومتی پیشه کنن و جالبه که بالای ۹۰درصد مسئولین از ثروتمندان هستن و ۱۰۰درصد تمام مسئولین هیچوقت مشکل مالی و مسکن و شغل و بیکاری فرزندان و بازنشستگی و پزشکی و هزینه درمان،ندارند و تا آخر عمر از این نیازها تامین هستن،هم خودشون هم خویشاوندان اونا
  • یک ایرانی اصیل IR ۱۰:۱۲ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۴
    0 0
    زیر میزی در همه جا حتی در کشتن وقت مردم در بروکراسی هم صدق میکند کمی با تدبیر باشید
  • IR ۱۲:۰۰ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۴
    1 0
    انحصار و ظرفیت کم پذیرش دانشجو در رشته پزشکی فساد زیادی در حوزه درمان کشورمان بوجود آورده است.
  • م IR ۰۶:۴۵ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۵
    1 0
    میگم چرادکترهای هندی وارد نمیکنید یادمه بچگی روستای ما دکتر هندی داشته خیلی مهربان وارد باانصاف واقعا انسان

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس

OSZAR »