محمدرضا عارف

معاون‌اول رئیس جمهور در مقابل زمزمه‌های خروج اورانیوم غنی‌سازی شده از ایران موضع سختی گرفت و تأکید کرد که ایران هرگز در نیازهای خود به خارج از کشور وابسته نخواهد شد.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

موضع تحسین‌برانگیز عارف در مقابل یک پیشنهاد آمریکایی

وقتی دو مجتهد از اجرای قانون کالابرگ حمایت می‌کنند/ موضع تحسین‌برانگیز عارف در مقابل یک پیشنهاد آمریکایی

محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور پزشکیان به تازگی در سخنانی که سایت جماران آنها را منتشر کرد با اشاره به ایما و اشاره‌های آمریکا مبنی بر اینکه ایران باید اورانیوم غنی شده خود را از کشور خارج و در صورت نیاز آنرا از طرف‌های خارجی دریافت کند، گفته است: امروز طرف خارجی ادعا می‌کند که اگر دنبال فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای هستید نباید غنی‌سازی کنید و ما اورانیوم غنی شده را برای تولید و نیازهای کشور -به شما- تحویل می‌دهیم که در گذشته نیز چنین وعده‌هایی می‌دادند اما در عمل هیچ اتفاقی نمی‌افتاد و این درحالی است که به خوبی از رآکتورها و کاربردهای آن در داخل ایران به خوبی آگاه هستند.

او می‌افزاید: رآکتور امیرآباد تهران اورانیوم مورد نیاز غنی‌شده‌ی ۲۰ درصدی را نداشت اما جوانان ایرانی تولید کردند و حالا طرف مذاکره کننده با آن سابقه بدعهدی در تحویل اورانیوم، به ما اعلام می‌کند که اگر به دنبال کاربرد صلح‌آمیز هستید از خارج وارد کنید(!) نمی‌توان به آنها اعتماد کرد و چه ضرورتی وجود دارد که وابسته باشیم در حالی که شعار انقلاب اسلامی استقلال، خوداتکایی و خودکفایی بود و ما امروز می‌توانیم علاوه بر اینکه همه نیازهای خود را برطرف کنیم بلکه به کشورهای دوست، همسایه و منطقه نیز عرضه کنیم.

عارف با تأکید بر اینکه در هیچ بخشی وابسته نمی‌مانیم اما تعامل، همکاری و مشارکت را قبول داریم، تصریح می‌کند: امروز فناوری هسته‌ای یکی از همین فناوری‌های پیشرفته است که همه چیز به آن وابسته است و باید استفاده کنیم و با توجه به پیشرفت‌های به دست آمده در زمینه تولیدات رادیوداروها نمی‌توانیم به کشور خارجی تعهد دهیم و بعد اورانیوم ۲۰ درصد را به ما تحویل ندهند که البته مردم به ما اجازه نمی‌دهند در مسیر وابستگی به ویژه در زمینه هسته‌ای بمانیم.[۱]

*مسئله پیشنهاد آمریکایی مبنی بر خروج اورانیوم غنی‌شده از ایران؛ اگرچه در روزهای اول با برخی تردیدهای کوچک در داخل همراه شد اما به مرور شاهد مواضع خوب مسئولان امر بویژه مقامات محترم دولت بودیم که این خواسته استعماری را کاملا رد کردند و دست رد به سینه آمریکا زدند.

این عقلانیت راهبردی البته سبب خوشوقتی ماست زیرا شاهدیم که تجربیات تلخ برجام و موضع‌گیری‌های سابق عده‌ای بر اساس تز "توافق به هر قیمتی" دیگر تکرار نمی‌شود و مقامات مذاکره‌کننده ضمن تمسّک به عقلانیت مذاکره اما در سمت اقتدار و مصلحت و منفعت ملت و میهن قرار دارند.

مواضع آقای عارف در این زمینه بسیار تحسین‌برانگیز است و امید آنکه شاهد تداوم این مسیر باشیم.

***

پزشکیان با این دوستان نیازی به دشمن ندارد!

وقتی دو مجتهد از اجرای قانون کالابرگ حمایت می‌کنند/ موضع تحسین‌برانگیز عارف در مقابل یک پیشنهاد آمریکایی

سایت اصلاح‌طلب جماران به تازگی گزارشی با عنوان "۱۰ گام پزشکیان در ۲۵۰ روز نخست دولتش" منتشر کرده است.

طی این گزارش مقولات زیر به عنوان دستاوردهای رئیس‌جمهور پزشکیان طی این مدت معرفی شده‌اند:

۱_ انتصاب زنان در دولت

۲_ بازگشت اساتید و دانشجویان اخراجی به دانشگاه‌ها

۳_ پذیرش ردشدگان آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش

۴_عدم انجام وعده صادق ۳

۵_ رفع فیلتر

۶_عدم ابلاغ قانون عفاف و حجاب

۷_رفع حصر

۸_مذاکره با آمریکا

۹_انتصاب اقوام و اقلیت‌های مذهبی در کابینه

۱۰_توقف پروژه پتروشیمی میانکاله[۲]

*اگرچه تلاش و تقلا برای معرفی دستاوردهای یک رئیس‌جمهور به مردم و حامیان او ضرورتی عقلانی و سیاسی است اما تراژدی از جایی آغاز می‌شود که در گزارش مذکور اولا یک تقلای بی‌معنا برای رسیدن به عدد ۱۰ دیده می‌شود!

رفتاری کاملا غیر حرفه‌ای که مثلا با اشاره به رخدادهایی مثل عدم انجام وعده صادق ۳ و انتصاب زنان در دولت صورت گرفته است.

این در حالی است که انجام شدن یا نشدن عملیات‌های نظامی در کشور ما هیچ ربطی به رئیس‌جمهور ندارد و در صلاحیت تشخیص دیگرانِ دیگری است. انتصاب زنان در دولت هم در تمامی دولت‌های سابق؛‌ بیش و کم وجود داشته است و نمی‌توان آنرا به عنوان یک دستاورد فاکتور کرد.

و یا همینطور می‌بینیم در این گزارش مقولاتی به عنوان دستاورد برای دولت پزشکیان ذکر شده است که جملگی خواسته‌های یک جریان سیاسی خاص بوده است و در سبد معیشت مردم و خواسته‌های اکثریت متدین و نجیب ایرانی نیست. (از قبیل بازگرداندن برخی دانشجویان اخراجی که دهن‌کجی بعدی آنها به مسئولان بازگرداننده؛ نشان از ناصحیحی این سیاست داشت)
و اما چرا پزشکیان با این قبیل دوستان هیچ نیازی به دشمن ندارد؟!
پاسخ این است که پزشکیان به عنوان رئیس‌جمهور یک دولت اصلاح‌طلب اما در سطح خواسته‌های کلان مردم و نظام اسلامی که عمدتا شامل مقولات اقتصادی می‌شود دستاوردهای خوب و بزرگی داشته است که این به ظاهر دوستان یا نادانِ دوستان هیچ اشاره‌ای به آنها نمی‌کنند.

این نادانِ دوستان اشاره نمی‌کنند که دولت پزشکیان در طول کمتر از یکسال عمر خود توانست میزان تورم بیش از ۴۰ درصدی را تا ۱۰ درصد کاهش دهد و هم‌اکنون امیدهایی را برای ورود تورم به کانال ۲۰ درصد و حتی کمتر ایجاد کرده است.

آیا این دستاورد قابل ذکر نیست؟

معافیت‌های مالیاتی پزشکیان برای کارگران و کارمندان حداقل‌بگیر چطور؟ معافیت‌هایی بیسابقه و موجب افزایش قدرت خرید که همانطور که می‌بینیم بسیاری از مدعیان هواداری از پزشکیان هیچ اشاره‌ای به آنها نمی‌کنند.

مسئله مهم بعدی اجرای دقیق قانون کالابرگ برای نخستین بار در دولت پزشکیان است. اجرایی که توانست با اقبال عمومی مواجه شود و رضایتمندی ملی ایجاد کند.

چرا این اقدام بزرگ و نجیبانه دولت پزشکیان در فهرست ۱۰گانه فوق نیست؟!

تأسف بیشتر، اینجاست که دستاوردهای اقتصادی پزشکیان حتی در تیم اطلاع‌رسانی دولت نیز مورد اشاره نیستند و ارکان تیم مذکور بیشتر از ذکر این دستاوردها به انتشار اخباری مثل قضایای مربوط به فستیوال پر حاشیه کوچه علاقه نشان می‌دهند. که این مسئله نیز جای سؤالات و تردیدهای جدی دارد.

طبعا دولت پزشکیان با دوستانی اینچنین؛ هیچ نیازی به دشمن دارد و در صبح فردا اگر پزشکیان به ناحق به ناکارآمدی و بیدستاوردی متهم شود؛ مجرمان ردیف اول را باید در ستاد و اطراف خود جستجو کند.

***

وقتی دو مجتهد از اجرای یک قانون حمایت می‌کنند

دفاع رئیس مجلس خبرگان از ادامه قانون کالابرگ

وقتی دو مجتهد از اجرای قانون کالابرگ حمایت می‌کنند/ موضع تحسین‌برانگیز عارف در مقابل یک پیشنهاد آمریکایی

آیت‌ا... محمدعلی موحدی کرمانی، رئیس مجلس خبرگان، روز دوشنبه گذشته طی سخنانی در اجلاسیه ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری گفته است: از دولت می‌خواهیم که کالابرگ را برای اقشار مختلف و اقشار ضعیف و محروم جامعه گسترش دهد، به طوری که مردم با کالابرگ بتوانند همه مواد غذایی مورد نیاز خود را تامین کنند.

به گزارش مشرق، او می‌افزاید: از مسئولان مالیاتی می‌خواهیم که در زمینه اخذ مالیات ارزش افزوده از غذا و خوراک مردم تجدید نظر و دریافت مالیات ارزش افزوده از مواد غذایی را حذف و مردم را در زمینه تأمین مایحتاج خود یاری کنند.[۳]

*اجرای نجیبانه و اهمیت قانون کالابرگ به حدی است که می‌بینیم ریاست مجلس خبرگان نیز به آن اشاره و بر تداوم و گسترش دربرگیری این قانون مهم تأکید کرده است.

پیش از رئیس مجلس خبرگان، حجت‌الاسلام خطیب، وزیر اطلاعات نیز در شورای تأمین استان تهران پیرامون اهمیت همین مسئله گفته بود: در سال گذشته دولت با پیگیری‌های مجدانه آقای رئیس جمهور و لطف و بزرگواری و همراهی رهبر عزیز و حکیم و فرزانه‌مان بسیاری از نیازمندی‌ها و مطالبات و معوقاتی که در جامعه ما وجود داشت را پرداخت کرد و به معیشت مردم توجه جدی شد و امیدواریم که بتوانیم با توسعه کالابرگ‌ها و توسعه توانمندی‌ها، با جهت دهی توزیع یارانه‌ها به سوی دهک‌های نیازمند این را هم در سال جدید ادامه بدهیم.[۴]

قانون کالابرگ، یک قانون مهم و راهبردی است که در مجلس یازدهم به تصویب رسید و پس از چندین دور اجرای ناقص و حتی بعضا خلاف نصّ قانون مجلس اما در دولت پزشکیان به درستی و دقت اجرا شد و مردم نیز از آن استقبال کردند.

لازم به تأکید است که علیرغم اهمیت این قانون راهبردی و تأکید مقامات ارشد کشور بر اجرای آن اما تاکنون از سوی دولت خبری مبنی بر ادامه اجرای این قانون به گوش نرسیده است که این مسئله می‌تواند نگرانی‌هایی را ایجاد کند.



***

1_ https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1667136

2_ https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1666463

3_ mshrgh.ir/1712344

4_ mshrgh.ir/1710699

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • سید IR ۱۶:۴۹ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۶
    3 0
    جناب پزشکیان!؛ این دغل دوستان که می بینی! مگسانند در طمع شیرینی !!!
    • IR ۱۶:۲۹ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۷
      0 0
      عزيز جان ! تازه خودش هم خرمگس اين محفل ميباشه ، چه توقعى دارى هاااااا ⁉️‼️
  • IR ۱۷:۲۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۶
    1 0
    اولا کاهش تورم را باید در بین ما مردم عادی بررسی کنید .
  • پدرام IR ۲۱:۴۹ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۶
    0 0
    سلام کل ایران به ۶ کاندیدای با برنامه رای دادن آیا این نهاد تا شواری نگهبان و مجمع تشخیص و...تا مجلس و اشخصیت ها میتونن وفاق کنند یا توصیه کنند به اجرای یک کدام از برنام هایی این کاندیداها حتما و با درصد بالایی اونا با اتاق فکرشون میان و برنامه هایی میدن که تا دولت های بعد قابل اجرا بشه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس

OSZAR »