فرشاد مؤمنی

یک اقتصاددان کشورمان از اعطای بی‌ضابطه مجوز به واحدهای تولیدی انتقاد کرده و آنرا سبب ایجاد ظرفیت‌های بلااستفاده دانسته است.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

قضاوت درباره زن شرابخواری که اهلبیت(س)‌ را دوست داشت

نگرانی پدرانه پزشکیان برای دانش‌آموزان/ قضاوت درباره زن شرابخواری که اهلبیت(س)‌ را دوست داشت

به تازگی کلیپی از مصاحبه یک پیشکسوت محترم ورزشی منتشر شده که فرد مذکور طی آن به نقل خاطره‌ای از یک خواننده زن دوران پهلوی اشاره می‌کند.

طبق این خاطره، پس از آنکه در میهمانی یک کاباره مشروب سرو می‌شود و برخی حاضران نیز اقدام به شراب‌خواری می‌کنند؛ بزم آواز به‌پا می‌شود و هنگامی که از خواننده زن مدعوّ این میهمانی تقاضا می‌شود یکی از آوازهایش که در مدح امیرالمؤمنین(ع) است را بخواند او امتناع می‌کند و اینطور می‌گوید که دهان من اکنون نجس است و این دهان نجس نباید نام مولا را ببرد.

برخی در فضای مجازی با انتشار این کلیپ به مدح علایق مذهبی آن خواننده زن پرداخته‌اند.

*در قبال این ماجرا اول از همه باید دانست که علائق مذهبی افراد؛ گاهی می‌تواند ارتباطی با سبک زندگی آنها نداشته باشد و برعکس. چه گناهکاران بسیاری که دل در گرو مذهب و اهلبیت(س) داشته‌اند و چه بسیار پرهیزکارانی که نفس آنها هرگز متابع مذهب و فرامین ائمه(س) نبوده است.

گزینه بعدی آنست که اساسا قضاوت پیرامون علائق درونی و بعضا ابراز شده افراد کار بخردانه‌ای نیست و در یک جامعه دینی و انسانی تنها زمانی باید از شاقول قضاوت استفاده کرد که با یک رفتار عملی تأثیرگذار در سبک زندگی عمومی یا جریان ملموس در زیست علنی افراد مواجه باشیم.

مثلا به ما ربطی ندارد که یک فرد در نیمه شب در خانه‌اش نماز شب خوانده یا شراب خورده. اما اینکه آن فرد در صبح فردا و هنگام حضورش بین افراد جامعه رفتار غیر قانونی علنی انجام دهد، از لباسش بوی نامطبوع به مشام برسد، سبک زندگی غلطی را ترویج کند و رفتارهایی از این دست؛ حتما لازم است که او را قضاوت عقلانی و در ادامه امر به معروف و نهی از منکر کنیم. همچنانکه باید رفتار خوب یا کارآمدی او را مدح کنیم.

این توضیح ساده کاملا نشان می‌دهد که چطور باید رفتار آن خواننده زن را تحلیل و قضاوت کرد. به این صورت که ارادت او به اهلبیت(س) به جای خود و قابل احترام. اما این ارادت به معنی سفیدسازی سبک زندگی غلط او و مجوزی برای عوض کردن جای شهید و جلاد هم نیست چون او در ظاهر امر نیز زندگی خود را در همان سبک غلط به پایان رسانید. وجه دیگر این رهیافت؛ تمجید از رفتار گنهکارانی است که از رفتارهای غلط خود توبه کردند و بسترساز خیر در جامعه شدند.

در این وادی البته باید به یک نکته مهم توجه کرد و آن اینکه ما نباید شخص را قضاوت کنیم بلکه مخاطب قضاوت صرفا رفتارهای علنی و کارنامه افراد است.

خوب است از این رهگذر به یک جریان تاریخی هم اشاره کرد و آن به قدرت رسیدن بنی‌عباس در ممالک اسلامی است. آنها اگرچه انسان‌هایی دژخیم و قدرت‌پرست بودند لکن با عنایت به جایگاه رفیع اهلبیت(س) در نزد مردم و نسبت خویشی خود با خاندان پیامبر(ص) بود که زمینه‌های قیام علیه بنی‌امیه را چیدند و پس از آنکه به قدرت رسیدند نه تنها بساط سرمستی پهن کردند بلکه از بنی‌امیه هم بیشتر امامان عزیز ما را شهید کردند.

در واقع،‌ اشتباهی که مردم و خواص در آن مقطع از تاریخ اسلام مرتکب شدند این بود که از رجال سیاسی خود آنالیز درستی نداشتند و به صرف یک اعلام محبت به ساحت اهلبیت(س)؛ همه دقت‌های دیگر را کنار گذاشتند.

در واقع مردمان آن دوران نه به سمت و سوی علنی زندگی عباسیان و قدرت‌طلبی آنان توجه کردند و نه به این نکته که صاحبان دین یا همان ائمه‌ای که عباسیان به اسم آنان قیام کردند؛ چرا عباسیان را تأیید نمی‌کنند؟!

همه ما باید بدانیم که همین دقت‌های کوچک ولو در احوالات آن زن خواننده و شرابخواری که اهلبیت(س) را قلبا دوست داشت؛ می‌تواند در زندگی و زمانه ما تأثیرات بزرگی بگذارد.

"عقلانیت"، چراغ راه هدایت جامعه در تمام حیطه‌هاست.

***

صدور افراطی مجوز تولید؛ معضلی برای اقتصاد

نگرانی پدرانه پزشکیان برای دانش‌آموزان/ قضاوت درباره زن شرابخواری که اهلبیت(س)‌ را دوست داشت

دکتر فرشاد مؤمنی، از اقتصاددانان کشورمان به تازگی طی سخنانی با انتقاد از اعطای بی‌قاعده و افراطی مجوز برای واحدهای تولیدی گفته است: با صدور افراطی مجوز برای واحدهای تولیدی، ریشه تولید ملی را در ایران می سوزانند. وقتی به صورت افراطی مجوز به واحدهای تولیدی داده می شود، آن هم در شرایطی که ایران صنعت صنعت‌ساز ندارد و ما قادر به تولید ماشین آلات نیستیم، مجوز برای واحدهای تولیدی به صورت بی‌منطق، یعنی تحریک انگیزه‌های رانت‌جویانه برای کسب ارز.

به گزارش جماران، او می‌افزاید:‌ کتاب «صنعت و امپراتوری» اریک هابزبام را بخوانید که می گوید اگر می‌بینید انگلستان عظمت پیدا کرد به خاطر این بود که اولین کشوری بود که قابلیت تولید ماشین‌های تراش را پیدا کرد و از طریق آن توانست ماشین‌آلات تولید نساجی را صنعتی کند و تبدیل به قدرت شماره یک جهان شد.

مؤمنی همچنین در تکمیل سخن خود تصریح می‌کند: بر اساس اطلاعات سایت وزارت صنعت، معدن و تجارت، در رشته صنایع خانگی ظرفیت بلا استفاده ایران در سال ۱۴۰۲، بالغ بر ۸۳ درصد گزارش شده است. یعنی تا این میزان در این حوزه بی ضابطه مجوز صادر کرده اند. مثلا سایت وزارت صمت می گوید فقط تا پایان سال ۱۴۰۲ بالغ بر۱۶۶۳ پروانه بهره برداری در صنعت لوازم خانگی صادر شده است. یعنی این همه زیرساخت ایجاد می‌کنیم، ماشین آلات هم وارد می‌کنیم بعد خودمان اینها را از کارکرد می اندازیم![۱]

*گزاره مورد اشاره دکتر مؤمنی یک گفتار اصولی است و حتما باید مورد توجه مسئولان دولتی و سیاست‌گذاران مجلسی باشد.

"تولید" حتما یک امر مقدس و ضروری است. اما هنگامی که از قاعده و ضابطه و نظارت خارج شود؛ شاهد رخدادی مثل آمار ارائه شده از سوی مؤمنی درباره بلااستفاده ماندن بخش عظیمی از صنعت لوازم خانگی است.

نمونه‌های دیگر این بلیّه را می‌توان در جذب دانشجو به رشته‌هایی که اساسا نیاز بازار نیست و یا زیر کشت رفتن اراضی کشاورزی با محصولاتی که از تعادل بازار خارج هستند مشاهده کرد.

در این زمینه حتما نیازمند نظارت از بالا و نخبگانی در عرصه اقتصاد و اجرائیات کشور هستیم که بتوانند جنگل را به جای تک به تک درختان ببینند و با راهبردی درست، تولید کشور را از معضل ظرفیت‌های خارجی نجات بخشند.

***

نگرانی پدرانه پزشکیان برای دانش‌آموزان

نگرانی پدرانه پزشکیان برای دانش‌آموزان/ قضاوت درباره زن شرابخواری که اهلبیت(س)‌ را دوست داشت

رئیس‌جمهور پزشکیان، روز یکشنبه گذشته طی سخنانی در آیین تجلیل از معلمان نمونه کشور گفته است: باید فرزندانی تربیت کنیم که فکرشان معطوف آب و خاک سرزمین خودشان باشد، تمام وجودشان را در این بگذارند که کشورشان را در دنیا سربلند کنند. هنر این نیست که من نقطه‌ای باشم که به آمریکا بروم و علم و هنرم را برای آنها عرضه کنم، هنر این است که علم و توان و تجربه‌ام را برای مردم کشور خودم در این آب و خاک ارائه دهم.

به گزارش خبرآنلاین، او می‌افزاید: پسران و دختران ما می‌توانند عروسک‌هایی باشند که خودشان را عرضه کنند و جسمشان را به نمایش بگذارند و یا انسان‌هایی باشند که علمشان را عرضه می‌کنند و انسانیت، بزرگی و عزتشان را به نمایش می‌گذارند؛ هر دوی این‌ها امکان‌پذیر است باید به آنها بیاموزیم که توانمندی‌های خود را عرضه کنند، به آنها بیاموزیم که انسانیت، محبت و عشق را عرضه کنند؛ آزادگی، گذشت، صفا و صمیمیت را عرضه کنند.[۲]

*سخنان رئیس‌جمهور در حالی است که امروز در فضای مجازی، در فرهنگ برخی خانواده‌ها و حتی در رفتار برخی معدود از معلمان می‌بینیم که "سطحی‌سازی"، بلاگری و مرجّح داشتن عرضه جسم به عرضه علم به راحتی تبلیغ و پذیرفته شده است.

در واقع درست است که باید در این زمینه شاهد سیاست‌گذاری‌های اصولی تربیتی و آموزشی باشیم لکن نهاد دولت همانطور که به اصل مسئله اشراف دارد باید در جهت برخوردهای تأدیبی نیز حرکت کند و اجازه ندهد رفتارهای غلط به مثابه بذر ناخوبی که در کشتزار مستعد وجود کودکان و دانش‌آموزان کاشته می‌شود؛‌ تبلیغ و ترویج و پذیرفته شود.

پیوست سخنان اصولی رئیس‌جمهور پزشکیان البته نظارت بر خانواده‌های ناامن، برخورد با معلم‌بلاگرها و مهمتر از همه اعمال حاکمیت در فضای مجازی است تا آنچه به درستی دغدغه رئیس‌جمهور برای دانش‌آموزان است؛ محقق شود.

***

1_ https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1666988

2_ khabaronline.ir/xnwCf

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 24
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 5
  • IR ۱۲:۴۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۵
    4 1
    وای بر شما!!!!
    • بیت المال IR ۱۴:۲۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۵
      1 1
      مردم بی پناه و مظلوم ایران
    • US ۱۸:۴۰ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۶
      2 1
      مشگل ما نه امريکا نه اسرائيل است بلکه اين است که مملکت حسينقلى خانى و سليقه اى اداره مى شه هر ارگانى زورش بيشتره نفوذش بالاتر است
    • سید IR ۱۰:۵۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۷
      1 0
      در مدارس متوسطه دوره دوم باید توسط معلمینی باسواد، متعهد و خوش بیان اثرات مخرب روشنفکری معیوب متولد شده را برای نوجوانان ما بیان کنند تا ذهن دانش آموزان را روشن کرده که در آینده و زمان دانشجویی در دام غرب زدگان برده صفت که بعضاً حتا کرسی های استادی در دانشگاه را تصرف کرده اند، نیفتند !!
  • IR ۱۲:۴۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۵
    14 0
    پدرانه؟!!!!
  • IR ۱۲:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۵
    20 2
    خدا میداند چه دستهای پنهانی برای عادی سازی گناهان مهلک در این جامعه مظلوم و بی پناه، دائما به عناوین گوناگون درصدد نابودی ارزشهای نجات دهنده دینی هستند! هیچ معلوم نیست نقل این خاطره جز موهوم گوئی چیز دیگری نباشد! چطور ممکن است یک مست اینقدر هوشیار باشد، چنین معمائی را چه کسی می تواند حل کند!
    • IR ۱۳:۵۰ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۵
      6 0
      معما نیست اینا برای مذاکره از معصومین خرج کردن
  • IR ۱۳:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۵
    12 1
    همین شماها بودید که ملت رو از اسلام متنفر کردید و اون دنیا باید جواب رسول الله رو بدهید
  • جواد IR ۱۳:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۵
    2 3
    بابا کشور پراز افغانه همشون هم تقریبا وهابین وزادوولدی نجومی دارن تغییر بافت جمعیتی حتمیس روزی سی میلیون لیتر بنزین اتباع مصرف میکنند میلیونها خونه اتباع آب برق گاز وووووووو مجانی میگیرن نسبت به قیمت جهانی چهل درصد نون کشور را اتباععععععععع مصرف می‌کنند اجازه ندیم ایران فلسطین دوم بشه توسط پیجر اتباععععععععع وهابی. سالی بالا صد میلیارد دلار اتباع یارانه وارز برا چنج درامدشغلشون اتباععععععععع پیجرن ماموریت اتباععععععععع نابودی ایران است
    • IR ۱۶:۵۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۵
      4 0
      بابا یکی نیست این ربات رو خفه کنه....هر جا میری هستش
  • IR ۱۳:۳۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۵
    1 1
    صدور افراطی مجوز؟؟؟ وای بر شما این چه عنوان بندی و چارچوب بندی است که دارید این که ادعا میکنید ۸۳ درصد ظرفیت یک صنعت بلا استفاده هست یا این که صدور مجوز باعث رانت ارزی وارد شدن ماشین آلات می‌شود چه ربطی به مجوز دارد سیستم اعطا ارز را پاک و شفاف مدیریت کنید چرا به مردم و صاحبان سرمایه و فعالین واقعی اقتصاد ناکارآمدی خود رانسبت میدهید خوب بود باپول خود در دلار و سکه و سایر فعالیت های غیر مولد سرمایه گذاری می‌کردند شرم بر شما و صورت‌بندی غلط مسئله
  • IR ۱۳:۳۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۵
    0 2
    اگر منظورتون مرحومه هایده ست. بله.
  • علی IR ۱۳:۳۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۵
    4 1
    تمام کارتان افزایش دادن بی حیایی و فساد و بی شرفی است
  • IR ۱۳:۴۰ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۵
    7 0
    باور کنیم که مشرق نگران امر به معروف و نهی از منکر و ارزش‌های اسلامی شده؟
  • IR ۱۳:۵۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۵
    6 1
    دروغ گو کم حافظه است! کسی که مانع قانون حجاب است از عروسک شدن دختران ابراز نگرانی می کند! به چیزی هم اعتقاد دارید؟ غیر از کسب قدرت به هر طریقی
  • IR ۱۴:۰۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۵
    12 0
    وقتی ولع خارج نشینی و گرین کارت و بازارگردی خارجه و کاخ نشینی و ... در بین آقایون شعله ور است برای دیگران بد است ؟! مردم را با عملتان دعوت کنیدنه با حرف .
  • حامد IR ۱۴:۱۱ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۵
    8 0
    آقای رئیس جمهور که نگران گسترش ابتذال در بین دانش آموزان است همان کسی هستند که دستور فرمودند که هزاران نفر مردودی گزینش، قبول شده وارد شغلی معلمی شوند. مردودی ها اکثرا مشکل اخلاقی داشتند.
  • IR ۱۴:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۵
    0 2
    فقط آقای طالقانی مانده بود
  • IR ۱۴:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۵
    0 1
    خطاب به دوست ۱۲:۵۱ همه مستها بی عقل نمی شوند به ویژه اگر مدتی طولانی مصرف کننده مسکرات باشند به ندرت مست می شوند...نکته دوم اینکه واکنش افراد در هنگام مستی بازتابی از شخصیت شان است و واکنش‌های مختلف دارند...خیلی از مستی یازیهای افراد مست ادا و اطوار و بهانه برای انجام اقدامات نامناسب است و این افراد کاملن هشیار هستند...در واقع بیشتر شرابخواری ها انسان رو در انجام گناه متهور میکنه نه اینکه کاملن عقل رو از بین ببره... این رو کسی میگه که سالها شراب خور بوده و به لطف عنایت حضرت زهرا علیها سلام دوباره لباس عافیت و سلامتی پوشیده
    • IR ۱۶:۵۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۵
      2 0
      دوست عزیز، خوشحالم که لطف خدا شامل حالت شد و از این منجلاب نجات پیدا کردی. ولی افشای گناه، ولو صرفا قصد بیان تجربه داشته باشی و توبه هم کرده باشی، خودش گناه و اشاعه گناه محسوب میشه. امیدوارم به این نکته توجه کنی. عاقبت به خیر باشی.
    • IR ۱۶:۳۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۶
      1 0
      اشاعه گناه مملکت رو اشاعه گرفته
  • CA ۱۶:۳۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۵
    7 1
    ارادت واقعی به اهلبیت علیهم السلام دفاع از ارزشهای آنهاست. امروز صهیونیستها با سلاح آمریکایی دارن کودکان غزه رو قتلعام میکنن. و حتی نمیذارن آب و غذا و دارو به اونها برسه. من بعنوان یک پیرو اهلبیت از خودم میپرسم اگه امام علی «ع» بود امروز کدام طرف می‌ایستاد. ضمنا پیرو واقعی ولایت وارد جایی که بساط حرام پهنه نمیشه.
  • CA ۱۷:۳۹ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۵
    0 1
    برخی گناهکاران از سر نادانی یا شرایط بد گمراه شده و امکان تحول و بازگشت دارند مثلا ناصر خسرو و برخی مشاهیر تاریخی که شگفتی آفرین شدند ولی عده ایی هم قدم در راه بدون بازگشت گذاشته اند که شامل افرادی هستند که از عمق وجود خود به گناه خود ایمان آورده و با استدلال و برهان عقلا به خود قبولانده اند کارشان ایرادی ندارد و جز طبیعت آنهاست و به گناه اعتیاد و خو کردگی و وابستگی و ایمان آورده اند و افق های ذهنشان کاملا تاریک و سیاه شده خدا به همه ذره ایمان بدهد که سرانجام گناهکاران تلخ و غمگین خواهد بود!
  • IR ۰۰:۱۹ - ۱۴۰۴/۰۲/۱۶
    1 0
    نگرانی پدرانه ؟!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس

OSZAR »