به گزارش مشرق، کانال تلگرامی روندنگار بینالملل در مطلبی با عنوان بنبست «ویرانگر» اعراب بر سر تصمیمگیری درباره غزه؛ غزه قربانی کشمکش بیپایان بر سر قدرت نوشت:
گر چه مصر اعلام پیشرفت در مذاکرات آتشبس با حماس کرده، اما اسرائیل آن را رد کرده و هیچ توافقی حاصل نشده است. حماس نیز همچنان بر حفظ سلاحهای خود تأکید دارد.
موضع اسرائیل
نتانیاهو و دولتش نابودی کامل حماس و کنترل امنیتی دائمی بر غزه را دنبال میکنند. مخالفت کامل با واگذاری اداره غزه به تشکیلات خودگردان فلسطین و طرحهایی برای کوچ اجباری فلسطینیان دارند.
تعارض در مواضع کشورهای عربی
همگرایی یا وحدت نظر در میان کشورهای عربی وجود ندارد. هر کشور دیدگاه خاص خود را دارد که به اختلافات جدی در حل بحران غزه منجر شده است.
مصر
در تلاش برای بازسازی غزه و حفظ ثبات است اما از پذیرش آوارگان فلسطینی واهمه دارد. در عین برخورد با اسلامگرایی داخلی، مجبور به مذاکره با حماس است. طرح بازسازی ۵۳ میلیارد دلاری مصر با مانع آمریکا و اسرائیل روبهرو شده.
امارات
خواستار حذف کامل حماس و استفاده از محمد دحلان برای اداره غزه است. سیاست ضداسلامگرایی آن پررنگ است و بهشدت با طرحهای مصر مخالفت کرده.
اردن
نگران جابجایی جمعیت فلسطینی به خاک خود است. از سویی با آمریکا و اسرائیل متحد است و از سوی دیگر با افزایش فشار داخلی از سوی اخوانالمسلمین روبروست. اخیراً این گروه را ممنوع کرده و خواستار تبعید اعضای حماس است.
قطر
میزبان رهبران حماس و یکی از میانجیهای کلیدی در بحران غزه است. سیاستی پیچیده میان حمایت از حماس، حفظ پایگاه آمریکا و تعامل با ایران دارد. شبکه الجزیره نیز نقش رسانهای پررنگی در پوشش جنگ دارد.
عربستان
مخالف تسلط حماس است اما خواستار تشکیل کشور فلسطینی با پایتختی قدس شرقی پیش از هرگونه عادیسازی روابط با اسرائیل است. مواضع رسانهایاش نسبت به حماس انعطافپذیرتر شده است.
مردم فلسطین
در میان این کشمکشها، مردم غزه بیشترین آسیب را دیدهاند. حماس همچنان در صحنه است اما حاضر به خلع سلاح نیست. تشکیلات خودگردان نیز از مشروعیت و قدرت کافی برخوردار نیست. شکاف حماس و فتح مانعی بزرگ در مسیر صلح است.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.